О НАМА

На Пауновом брегу, у прелепом амбијенту, налази се вртић „ИСКРА“. „ИСКРА“ је пријатно место где ће се Ваше дете осећати сигурно и прихваћено, а истовремено и независно, да кроз основне и додатне активности развије своје потенцијале до максимума. У раду са децом опредељени смо за примену модела А које гравитира отвореном систему васпитања и акционом развијању програма зависно од интересовања деце. Васпитачи и деца наше установе имају слободу да се у раду воде тематским планирањем у зависности од њихових афинитета. Тематско планирање засновано је на уважавању интересовања и потреба деце. Наш задатак је да деци обезбедимо повољну друштвену средину са свим условима и подстицајима за развој богатих, разноврсних и осмишљених активности. Наш циљ је да Ваше дете буде задовољно и срећно, да стекне праве пријатеље, да научи да воли људе и природу, да учи кроз игру, а да се играјући осећа сигурним и вољеним. Деци је дата слобода да бирају и раде са материјалима са којима желе онолико дуго колико их то занима, а затим их враћају када заврше са њима, што подстиче ред и осећај за заједништво.
Важан ресурс наше Установе је и двориште које представља подстицајну средину за игру, учење и развој деце. Задовољава дететову природну потребу за игром и кретањем, истраживањем стварног света око себе које се организује кроз различите активности ван собе вртића. Одржавамо стварни свет на тај начин што имамо различите узрасне групе које сарађују међусобно. Млађа деца могу да посматрају и уче од старије деце која се понашају као васпитачи и на тај начин стичу самопоуздање. Радна соба постаје окружење где дете напредује кроз посматрања и сарадњу. Размена идеја и заједнички рад учи их значајним вештинама комуникације и прилагођавања.
Наши програми ослушкују потребе деце и родитеља, препознају потенцијале и подстичу интересовања најмлађих са циљем да их припреме и оспособе за свет одраслих. Желимо да кроз добру комуникацију и отворене односе развијемо све дечије капацитете како физичке и интелектуалне, тако и психомоторичке, да остваримо са њима посебан однос узајамног поверења, поштовања, подршке и љубави.
Предности нашег вртића су:
* рад у малим групама – оптималан број деце у једној групи омогућава квалитетан рад са целом групом.
* индивидуални приступ сваком детету – свако дете је посебно и ми чинимо да се тако и осећа.
* образовни кадар – тим који ће оправдати Ваше поверење поткован је младим, образованим и ентузијастичним кадром и чине га, поред васпитача и медицинских сестара васпитача, логопед и педијатар.
Логопед са дугогодишњим искуством има изузетно значајну улогу у вртићу. Кроз игру и забавне вежбице ради се на говорној стимулацији, богаћењу речника, продужава се пажња и концентрација, развијају способности вербалног изражавања у различитим ситуацијама, коригују се гласови матерњег језика.
Наш вртић једном месечно посећује педијатар ради праћења здравственог стања малишана. Циљ свих наших активности је унапређење здравља деце, како у вртићу, тако и изван њега.
* савршено испланиран дан – кроз детаљан план реализујемо бројне активности и подстичемо све аспекте развоја.
* додатне активности – школица страног језика, спорта, плеса, фолклора, глуме, музике као и Relax kids програм.
* укључивање родитеља у рад вртића – родитељи као наши партнери укључени су у рад кроз радионице и гостовања током чега се развија интерактиван однос између учесника
* једнодневни излети и путовања, као и летовања – посете позоришта, биоскопа, музеја и многих других културних знаменитости и интересантних садржаја.
* стручно усавршавање – наши запослени вредно и предано раде на свом стручном усавршавању, жељни нових сазнања и техника рада.
Наша основна идеја је да срећна и задовољна деца у животу постају самоуверени, независни људи који чврсто стоје на својим ногама и у свету одраслих постижу више од осталих.